2021. szeptember 7., kedd

Miami a nyolcvanas évek elején.

Miami világváros, Florida állam délkeleti részén, az Egyesült Államok keleti partvidékén. A város Miami-Dade megye székhelye és Florida legnépesebb városa.

Miami világváros, ugyanis fontos szerepe van adóügyi, kereskedelmi, médiai, szórakoztatási és nemzetközi kereskedelmi szempontból. Székhelye több cégnek, banknak és televízió stúdiónak. A város kikötője világszerte ismert, egyike a legnagyobb befogadóképességű kikötőknek a világon.

2008-ban Miamiban robbanásszerű építkezési láz kezdődött, a városnak mintegy 24 felhőkarcolója van, melyek közül a legmagasabb, a 240 m magas Négy Évszak Hotel Torony az állam legmagasabb épülete. Miamiban található Florida állam felhőkarcolóinak a 90 százaléka.

A város 2008-ban első lett Amerika legtisztább városainak listán, mert egész évben tiszta és friss levegője, tiszta iható hálózati vize, rendezett utcái és városszerte újrahasznosító programjai vannak. 

 






























































Forrás: wikipédia, vintagenewsdaily.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

San Francisco kínai negyede a 19. század végén.

Az Amerikai Egyesült Államok legrégebbi kínai negyede San Franciscóban jött létre az 1840-es években. A XIX. századi kínai bevándorlók számá...