2021. július 14., szerda

A Daytona Beach az 1950-es években.

Daytona Beach az Amerikai Egyesült Államok Florida államában Volusia megye városa. A város Florida úgynevezett „Fun Coast” körzetében fekszik.

A város hagyományosan tengerpartjáról ismert, amelyen a tömött, sűrű homok egyes helyeken lehetővé teszi a gépjárművel történő ráhajtást. Ez a tömött homokkal borított tengerpart Daytona Beachet a motorsportok mekkájává tette, a régi Daytona Beach versenypálya (Daytona Beach Road Course) 50 éven át adott helyszínt a versenyeknek. A versenyeket 1959-ben áthelyezték a Daytona nemzetközi versenypályára (Daytona International Speedway). A városban található a NASCAR és az Amerikai Motorsport-szövetség székhelye.

A várost 1870-ben alapították, s 1876-ban a környező kisebb településekkel egyesítették. A város alapítója Matthias D. Day volt. 1886-ban a vasút (St. Johns & Halifax River Railway) elérte a várost, a vonalat 1889-ben Henry Flagler felvásárolta, s egyesítette azt saját cége vonalával (Florida East Coast Railway). A különálló városok Daytona, Daytona Beach és Seabreeze Daytona Beach név alatt egyesültek. 1920-as években már úgy emlegették, mint a világ leghíresebb tengerpartja. 

A város főútjain és a parton szállodák sorakoznak, amelyek minden évben több mint 8 millió turistát vonzanak. A szállodák árai különbözőek, éppúgy helyet kínálnak a kispénzű turistáknak, mint a luxusigényű látogatóknak. Mindig lehet szobát kapni, kivéve a nagy nemzetközi rendezvények idején. Ilyenkor előre kell szobát foglalni. A partokon és a szállodák körül nagy beruházásokkal növelték a biztonságot. A partokat és a szállodák környékét kamerák figyelik. A motorkerékpárosok találkozója idején (Bike Week and Biketoberfest) több százezer motoros érkezik a világ minden pontjáról. A város a „tavaszi szünet” (Spring Break) eseményeiről, a parti koncertekről, a bikini szépségversenyekről, a szabadtéri színház műsorairól ismert. A helyi vezetőség éberen őrködik a város rendje felett, s megakadályozzák a rendbontásokat, hangoskodásokat, amely korábban majdnem véget vetett a partisorozatoknak.

Forrás: vintagenewsdaily, wikipédia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

San Francisco kínai negyede a 19. század végén.

Az Amerikai Egyesült Államok legrégebbi kínai negyede San Franciscóban jött létre az 1840-es években. A XIX. századi kínai bevándorlók számá...