2021. június 30., szerda

Liverpool az 1980-as években.

 Liverpool város és érseki kerület Északnyugat-Angliában, a Mersey folyó tölcsértorkolatának keleti oldalánál. Első említése 1190-ből származik. A város hegygerincre épült, melynek legmagasabb pontja az Everton domb, 70 méterrel magasodik a tenger fölé. A város központja mintegy 5 mérföldnyire van a Liverpool öböltől és az Ír-tengertől. Liverpoolt, amely Anglia egyik legjelentősebb, és ötödik legnépesebb városa, a Liverpool Városi Tanács kormányozza, egyike annak az öt tanácsnak, ami Merseyside grófságban működik. A 2002-es népszámlálás adatai szerint a városnak 441 477 lakosa van, Merseyside grófsággal együtt pedig 1 362 026 fő tartozik hozzá. A 19. század végére Liverpool a „Birodalom Második Kikötője” lett, köszönhetően annak, hogy London után a legtöbb áru a Mersey parti városon ment keresztül. Ekkorra jelentős ipari központtá is vált a település, és bár mára a gyárak nagy része megszűnt, még mindig jól ismert tengeri kikötőváros.

Dave Sinclair fotós ezeket a csodálatos képeket az 1980-as években készítette, amikor a Liverpool Műszaki Egyetemen művészetet tanult.

(Fotók: Dave Sinclair)

Forrás: wikipédia, vintagenewsdaily.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

San Francisco kínai negyede a 19. század végén.

Az Amerikai Egyesült Államok legrégebbi kínai negyede San Franciscóban jött létre az 1840-es években. A XIX. századi kínai bevándorlók számá...