2021. június 28., hétfő

Glasgow mindennapjai az 1980-as években

Glasgow Skócia legnagyobb városa, egyben az Egyesült Királyság harmadik legnépesebb városa. Nevének jelentése gael nyelven: „zöld hely”. A teljes néven ismert Glasgow City Skócia 32 egységes fennhatóságú területe közül a legnépesebb. A Clyde folyó mentén, a skót alföld közép-nyugati részén helyezkedik el.

1980-ban a Sunday Times megbízta Raymond Depardon francia fotóriportert, hogy utazzon el Glasgow-ba, hogy megtekinthesse Európa figyelmen kívül hagyott turisztikai célpontjait. Semmit sem tudott a városról, és angolul sem tudott beszélni.

"Az angol nyelvtudásom nagyon korlátozott volt, a kezdetekben" - mondta. - Egyáltalán nem értettem a glasgow-i akcentust. Az utcán lévő kisgyerekek ezt egyáltalán nem bánták. Nem értettek meg, de kézen fogtak, és megmutatták a város nevezetességeit. Nekik köszönhetem, hogy elkészíthettem ezeket a hihetetlen képeket. 

(Fotók © Raymond Depardon / Magnum Photos)

Forrás: wikipédia, vintagenewsdaily.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

San Francisco kínai negyede a 19. század végén.

Az Amerikai Egyesült Államok legrégebbi kínai negyede San Franciscóban jött létre az 1840-es években. A XIX. századi kínai bevándorlók számá...